Maxima

img_3

Η γερμανική Maxima μετρά ήδη περισσότερα από 60 χρόνια ζωής και το moto «Κάνουμε αυτό στο οποίο είμαστε οι καλύτεροι, κατασκευάζουμε πετονιές» χαρακτηρίζει απόλυτα τη δουλειά της. Πώς όμως μία εταιρεία γίνεται ο ηγέτης μεταξύ των κατασκευαστών πετονιών (και νημάτων); Φυσικά όχι τυχαία, αλλά μέσα από την καταξίωση και τη διαρκή αποδοχή που γνωρίζει από τους απόλυτα ευχαριστημένους πελάτες της, εξελίσσοντας νέα και καινοτόμα υλικά, σχεδιασμένα για μία αγορά που αλλάζει συνεχώς και φροντίζοντας ώστε τα προϊόντα της να πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές κάθε γνωστής αλιευτικής τεχνικής, και να ικανοποιούν τις απαιτήσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε χρήστη. Έτσι, διασφαλίζεται ότι εκτός από το απόλυτα επιτυχημένο της παρελθόν, θα έχει και ένα εξίσου επιτυχημένο μέλλον, εμπνέοντας πάντα εμπιστοσύνη στους ψαράδες όλης της υφηλίου.
Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιέχει πολλά είδη πετονιών monofilament, fluorocarbon, νημάτων και fly leaders, καλύπτοντας ουσιαστικά κάθε ψαρευτική συνθήκη. Προσφάτως, η Maxima σύναψε συνεργασία και στη χώρα μας με την εταιρεία Fishing For Fun, και έτσι οι Έλληνες ψαράδες θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να απολαύσουν την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της, αφού πλέον θα διατίθενται στη χώρα μας τρία από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα της υλικά, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ας δούμε όμως μερικά από τα δυνατά χαρακτηριστικά της πετονιάς Chameleon που προορίζεται για το φόρτωμα των μηχανισμών αλλά και για fly leaders, της fluorocarbon με τις αόρατες ιδιότητες και τις πολύ φυσικές παρουσιάσεις, και του εξελιγμένου νήματος που προσφέρει αντοχή και μηδενική ελαστικότητα.

Chameleon

Έχει τη μοναδική ιδιότητα να αλλάζει αποχρώσεις για να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον της, πετυχαίνοντας αορατότητα στο όχι απόλυτα διαυγές νερό (πχ. γλυκά νερά που εκβάλλουν στη θάλασσα) ή το ελαφρά χρωματισμένο, όπως αυτό μίας λίμνης. Σχεδιασμένη αρχικά για χρήση σε λίμνες και ποτάμια, όπου ο βυθός είναι δύσκολος και διανθίζεται από πεσμένα σώματα όπως κορμοί δέντρων, πέτρες κλπ., διαθέτει ειδική επεξεργασία που της προσδίδει δύναμη και «σκληροτράχηλη» συμπεριφορά και την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες μάρκες της αγοράς. Η ικανότητά της να αντιστέκεται στις τριβές με τα βράχια και τις άλλες ανωμαλίες του βυθού και να βγαίνει αλώβητη από τις παντός είδους καταπονήσεις, την καθιστούν την καλύτερη επιλογή για ψαρέματα σε δύσκολους βυθούς με την τεχνική του rock fishing, του long casting κόντρα σε φουσκωμένο καιρό και ανακατεμένη θάλασσα, του spinning σε εκβολές ποταμών με στόχο τα μεγάλα γοφάρια και λαβράκια, και το ψάρεμα του κυπρίνου, της μεγάλης πέστροφας και της τούρνας σε ποτάμια και λίμνες με πυκνά φυσικά εμπόδια, στον πυθμένα και τις όχθες (καλαμιές). Η Chameleon συνεργάζεται άψογα και με μηχανισμούς baitcasting, αλλά και με συμβατικούς (σταθερού τυμπάνου). Τέλος, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν leader στο fly fishing και ειδικότερα στο το πίσω τμήμα (butt section), το οποίο είναι και το μακρύτερο από τα τρία τμήματα ενός fly leader (το fly leader απαρτίζεται από τρία τμήματα, butt,mid και tippet section) και οδηγεί σε αρματωσιές που διακρίνονται από μεγάλη αντοχή στις τριβές, με ισχυρή μνήμη και χαμηλή ελαστικότητα. Ο «Χαμαιλέοντας» της Maxima, θα διατίθεται σε συσκευασίες των 200, 600, 1000, μέτρων.

Fluorocarbon

Αυτό το προϊόν παράγεται με την τεχνολογία Carbon του 21ου αιώνα και προσφέρει την απόλυτη αορατότητα και δύναμη σαν παράμαλλο, καθώς και απροβλημάτιστες, μακρινές ρίψεις όταν φορτώνεται σε μηχανισμό. Για την κατασκευή της χρησιμοποιείται ένα μίγμα υλικού χαμηλής διάθλασης το οποίο συνδυάζεται με διάφορα μη ανακλαστικά συστατικά, και καθιστούν τη Maxima Fluorocarbon παντελώς αόρατη για τα ψάρια. Η νέα δομή του πολυμερούς αυξάνει την ευαισθησία της πετονιάς και της επιτρέπει να πετυχαίνει απίστευτες αποστάσεις ρίψης. Η τελική επικάλυψη προσφέρει αντίσταση στη UV ακτινοβολία, παρατείνοντας το χρόνο ζωής της πετονιάς. Διαθέσιμη σε καρούλια των 180 μέτρων και με τιμή απίστευτα χαμηλή, είναι σίγουρα ένα value for money νέο προϊόν στην Ελληνική αγορά!

Νήματα Ultragreen και High Visibility

Τo 2013, η Maxima η οποία κατασκευάζει υλικά κορυφαίας ποιότητας για περισσότερα από 60 χρόνια, παρουσιάζει με περηφάνια τα νήματα Ultragreen και High Visibility (κίτρινο). Τα νέα νήματα της Maxima φτιάχνονται με την τεχνική διαδικασία 8-yarn Round Construction Braiding Process, διαδικασία που χρησιμοποιεί 8 κλώνους και καταλήγει σε ένα υλικό με απόλυτα κυλινδρική μορφή. Η λεία υφή που προσφέρει η επικάλυψη, επιτυγχάνεται μέσω της νέας επεξεργασίας Triple Coating Treatment (τριπλής επίστρωσης), η οποία οδηγεί σε ασύγκριτα μακρινές βολές, εξαιρετική αντίσταση στις τριβές και αντοχή στις καταπονήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η δύναμη και ταυτόχρονα η ευαισθησία κατά την επαφή μας με το ψάρι, τα νήματα της Maxima είναι προτεντωμένα (pre-stretched) και σταθεροποιημένα με επεξεργασία θέρμανσης (heat-fixed). Τα νέα νήματα είναι διαθέσιμα σε συσκευασίες των 150 και 300 μέτρων, στις κατηγορίες 10-80 λιμπρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *